top of page

ABOUT PSD

PSD (Progressive Self Defense) is een synthese programma met de meest bruikbare technieken en principes uit verschillende ‘stijlen’ zoals: jiu-jitsu, kali-escrima; muy-thai, jeet kune do, wing-tsun, krav maga, pencak silat, systema, panantukan, bjj,…

Het PSD programma gaat niet alleen om technieken, maar belangrijker… de principes achter deze technieken.  Als je iemand een bepaalde techniek leert tegen een bepaalde aanval, dan zal hij of zij zich kunnen verdedigen tegen die specifieke  aanval… maar als je iemand een principe aanleert, dan zal hij of zij zich kunnen verdedigen tegen VERSCHILLENDE SOORTEN aanvallen!

Het PSD programma kent een gradensysteem onder de vorm van ‘LEVELS’ (niveaus).

In het beginstadium is PSD een gemakkelijk aan te leren en te gebruiken programma, maar het is geen programma dat je in enkele lessen kan ‘begrijpen’.

De ‘LEVELS’ zijn voor leerlingen die vooruitgang willen maken in het programma. Uiteraard kan iedereen de lessen volgen louter uit interesse of recreatief als hobby om technieken en concepten van gevechtskunst en zelfverdediging te beoefenen.

Voor het volgen en het behalen van hogere ‘LEVELS’ is eerder intelligentie en doorzettingsvermogen vereist dan een goede lichamelijke conditie!

bottom of page